Hivshu, strážce inuitské modrosti

28.10.2023 19:00

Rádi bychom vás tímto pozvali na setkání se strážcem inuitské moudrosti - Hivshu 

 

 

  Hivshu, celým jménem Hivshu Robert Peary, pochází z nejseverněji položené obydlené oblasti světa, z grónské osady jménem Siorapaluk, vzdálené pouhých 1 300 km od severního pólu. Zde byl vychováván tradičním způsobem jako lovec a byla mu tak předána prastará moudrost jeho předků, úspěšných lovců a šamanů.

 

  Význam jména Hivshu je „hlas Arktidy“. Jeho posláním je vyprávět původní šamanské příběhy, zpívat písně doprovázené bubnováním a předávat tak moudrost dalším generacím. Je také autorem několika knih.

 

  Při setkáních nám pomáhá vzpomenout si, co je v životě důležité a jak zůstat v propojení se sebou samým a se svými vlastními předky. Vyprávění doplňuje i o zajímavosti z původního inuitského života, který sám v dětství a mládí prožil. Jak bydleli, lovili, slavili, jaké tradice dodržovali, jaké hodnoty uznávali. Sdílí i poznání, ke kterému na základě vlastních zkušeností došel během svého pestrého života.

Přijďte si poslechnout léčivé vyprávění, zpěv a bubnování potomka velkých mistrů a připomeňte si, že všechno je přesně tak, jak má být.

 

 

Rezervace míst na e-mailu: strazcimoudrosti@gmail.com

28. 10. 2023 v 19:00 - 22:00,
Čajovna Šamanka
Hálkova 1630/8, Praha 2
doporučený příspěvek 590,-

 

  Uvádíme oficiální text akce, jak ho sdílí i pořadatel.  Za nás se na Hivshua velmi těšíme. Do Šamanky už kdysi zavítal a pro všechny to byl kouzelný večer.  Nenechte si ujít příležitost ho poznat.  

Zpět