Kavagastro: Chvíle pohody s čajem i kávou

18.01.2018 16:52

Užijte si chvilku pohody s šálkem chutného čaje či lahodné kávy

Patříte mezi ty, kteří se celý rok těší na pohodové zimní večery strávené s přáteli či rodinou a horkým nápojem, který zahřeje nejen na duši? Pak je tento článek určen přesně pro vás. Máme pro vás pár tipů, jak z běžného posezení vykouzlit opravdový nezapomenutelný zážitek.

 

Pro milovníky kávy

Patříte-li k těm, kteří bez pravidelného přísunu tohoto lahodného nápoje nedají ani ránu nebo berou posezení nad hrnkem horké kávy jako jakýsi neodmyslitelný rituál setkání blízkých přátel, zkuste pro změnu místo ne příliš kvalitních sáčkových káv, zainvestovat do opravdu kvalitní - třeba zrnkové kávy. Její vůně, aroma i lahodná chuť vás opravdu mile překvapí a ten nepopsatelný rozdíl jisto jistě poznáte. Na výběr je navíc nespočet druhů a typů káv - ať už mletých či zrnkových, na své si tedy přijde určitě každý. Velmi oblíbená je díky své vyvážené chuti například káva Lavazza, kterou sežene jak mletou, tak také zrnkovou či ve formě kapslí. Mletá káva může být rychlým řešením a jistě si najde své příznivce. Pokud preferujete kávu zrnkovou, doporučujeme namlít zrna bezprostředně před jejím podáváním, vůně i aroma tak stoprocentně uspokojí vaše chuťově buňky. Co se týče skladování, kávu je dobré uchovávat v tmavých prostorách bez přístupu vzduchu, jen tak si zachová své vlastnosti. Opravdoví labužníci k chutnému nápoji jistě ocení nějakou sladkou tečku. Ať naservírujete čokoládové zákusky, dortíky, muffiny či sušenky ke kávě, jistě uspokojíte i ty nejnáročnější a nejmlsnější jazýčky.

 

Pro milovníky čaje

Dáváte-li naopak přednost čajům, raději, než po klasickém sáčkovém, sáhněte po čaji sypaném. Vybírat můžete z bohaté škály druhů, barev, chutí, obsažených bylin či účinků na naše zdraví. Například čaj bílý je plný antioxidantů, prospívá tak našemu zažívání, srdci a celkově zvyšuje obranyschopnost našeho imunního systému. Zelený čaj zase pomáhá v boji proti stárnutí, vysokému krevnímu tlaku a špatnému cholesterolu. Černý čaj se pyšní také řadou blahodárných účinků, mimo jiné dle dostupných studií pomáhá zastavit růst rakovinových buněk. A tímto výčet druhů a jejich zázračných účinků rozhodně nekončí. Navštívit můžete například čajovnu, kde lze okusit z nepřeberné nabídky orientálních, exotických či tradičních chutí. Tak nechte očarovat všechny smysly a užijte si pohodový večer strávený s přáteli v příjemné čajovně či jen v pohodlí domova. 

Zpět